Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2017

183 - SURVEY DULU SEBELUM NAK BER'ONLINE SHOPPING'

Bismillahirrahmanirrahim

Pernah dulu ada azam nak letak had dalam berbelanja. Yelah kan sekarang tiada apa yang murah. One of the list, nak kurangkan window online shopping kononnya. Konon sangat. Ternyata gagal.Tapi untungnya saya masih bukan kategory shopaholic. Er bila ada lebihan saya rajin sikit nak melayari kedai-kedai yang ada nama di laman sesawang ni. Lazada. Glamour kot. Tapi sampai la ni belum ada hati nak beli kat web ni. Sebab certain things yang saya survey, banyak barang yang lazada offer, harganya masih mahal walaupun kat situ dah tertera harga asal.. kononnya.Antara website saya suka tengok, www.theonemall.com. Banyak barang dan harga jubahnya lebih murah dari yang ditawarkan lazada. Contohnya macam comparison item di bawah. Cuma satu yang saya kureng sikit pada theonemall ni satu je, tempoh penghantaran hampir 2 minggu. Lambat. Spesies jenis tak sabar memang macam tu.Sebenarnya dalam membeli kita kena rajin survey, duit anda pilihan anda. Tapi bagi saya, saya tak nak r…