Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2017

185 - MEMBELI EAMES CHAIR YANG MURAH

Bismillahirrahmanirrahim

Hari tu sebelum puasa, saya terbeli (eh) 2 unit kerusi eames. Terpengaruh tengak dalam FB. Pandai no depa dok mendeko rumah masing-masing. Ramai kot yang beli eames chair ni. Maka akak rasa tercabar hehe.Maka dengan gigihnya saya pun dok menggoogle harga eames chair ni.Tengok harga kat lazada. Humang aii.. Pi try tengok kat tempat lain..  Akak memang la plan (tadi kata terbeli yek ^_^) nak beli dua unit pasal terpengaruh tengok rumah orang.  Seller #1 : 1 unit eames chair without arm RM90.00. Murah kan. Try tanya harga with arm, pre order RM240/2 unit tapi ETA dalam 4 minggu.  Seller #2 : Harga 2 eames chair without arm RM150.00. Ini lebih murah. Kalau harga with armpre order RM260/2 unit. Mahal la pulak. Seller #3 : Yang ni pun kena pre order. Semua pre order kot. Harga pre order RM190/2 unit tapi ETA dalam 3 minggu. Eh yang ni macam lagi bagus. Hahaha.. Tetiba timbul rasa bersalah bila ko dok tanya harga dengan orang pastu ko tak beli. Kesian la kan kat orang tu ka…