Skip to main content

16 - JOM MENDERMA UNTUK ADIK ADRA AFIEYA ADZRIEFAIZ



Salam and hi to all. Tujuan page ini dibuka bagi mengumpul dana buat Liz Ismail and Faiz little munchkin Adra Afieya. She need undergone for liver transplant dan cost die mencecah RM 1juta. Disini kami ingin memohon jasa baik anda diluar sana untuk mhulurkan sedikt dana bagi menampung cost rawatan baby Adra. Baby Adra sekarang maseh berada diwad ICU, Pusat Perubatan Universiti Malaya. Bantuan boleh di salurkan terus ke account Suliza Ismail [Adra mummy] Maybank Acc : 1620 2137 9341 [SULIZA ISMAIL] Juga boleh berhubung terus dengan kami. PM thru our page or leave ur comment. Walaupun RM1 bantuan dari anda sudah mcukupi untuk membantu, ikhlas kita Allah sahaja boleh balas.Moga anda semua dirahmati. mohon repost,reshare kepada kawan kawan. 

Disalin dari sini.

Tambahan info : Kongsi juga di sini
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hari ini hari dia.
Hari kita entahkan bila.
Tak luak duit yang ada jika saham akhirat yang kita cari.
Rezeki ada di mana-mana.
Kongsikan sedikit bahagian rezeki yang kita nikmati hari ini.
Untuk anak kecil ini.
Bayangkan jika kita berada di tempat ibu si kecil ini.
Berat mata memandang, berat lagi bahu yang hendak memikulnya.
Semoga dipermudahkan segala urusan.


Comments

Popular posts from this blog

24 - TINDAKAN PERTAMA DAPAT KUNCI RUMAH BARU

Bismillahirahmanirrahim   Assalamualaikum.

 Ini apa yang kami buat selepas terima kunci rumah. Masuk rumah baca bismillah. Bagi salam. Lebih baik laungkan azan di setiap penjuru rumah. Kira berapa plug point yang dibekalkan pemaju. Biasanya memang limited. Dan kita kena kira berapa banyak lagi yang perlu kita tambah.Selepas tu, kami pergi Syarikat Air untuk pasangkan meter air. Masa pergi Syarikat Air,dokumen kena bawa seperti salinan kad pengenalan, salinan SNP. Macam kami, pemaju dah siap fotostatkan page mana berkaitan dan borang F serta duit pendaftaran yang secukupnya. Di Melaka kos pemasangan dan deposit cagaran air berjumlah RM110.00.Bila air dah ada, pastikan tangki telah dipenuhi air dan periksa keadaan rumah kot2 kalau ada defect. Kalau ada sila isi borang yang pemaju sediakan dan buat laporan segera. Lepas pemaju perbaiki defect yang ada baru boleh buat renovatioan, otherwise diorang takkan layan sebab nanti diorang claim defect berlaku atas kecuaian kontraktor ubahsuai yang…

180 - PENGALAMAN: BILA ADA ULSER DALAM MULUT SOFEA

Bismillahirrahmanirrahim

Baru-baru ni(Jumaat lepas) badan Sofea dedar-dedar.. Hari Sabtu pun sama. Bila malam badan jadi panas dan suhu meningkat ke 38++͎͒Hari Ahad kami bawa ke klinik sebab beberapa kali air liur meleleh. Hari Ahad memang banyak klinik tutup maka kami tiada pilihan selain bawa ke satu klinik di Semabok. Saya minta doktor periksa tekak sebab experience kakaknya selalu kalau demam ada tonsil di tekak. Dan kata doktor tekaknya merah sedikit. Doktor bagi ubat antibiotik.Hari Isnin saya notice ada bintik merah di dagu. Suhu badan 37 - 38 macam tu. Malam tu pulak meragam tengah malam. Tak mahu tidur atas katil. Saya perlu berdiri dan dukung bagi dia tidur. Bila saya duduk dia boleh sedar nak menangis. Dengan ayahnya pun tak mahu.Sampai 2-3 pagi tidur tak nyenyak. Minum susu pun tak mahu. Akhirnya pukul 4.00 pagi, mak saya bawa masuk tidur dalam buaian baru lena tidur.Hari Selasa saya terpaksa EL. Kami bawa ke klinik pakar kanak-kanak. On the way ke klinik saya perasan ada u…