Skip to main content

10 - ANAK-ANAK UMMI DAN AYAH

Assalamualaikum.


  • Kakak dan adik, ummi dan ayah sayang sangat pada kamu berdua.
  • Ummi tahu ummi bukan ibu yang sempurna untuk kamu, tapi cinta dan kasih sayang ummi pada kamu berdua tiada tandingannya.
  • Ummi dan ayah selalu sibuk. Hantar kamu seawal 7 pagi ke taska dan ambil pada lewat petang.
  • Masa untuk bersama cuma pada hujung minggu.
  • Ummi berharap ada banyak masa untuk kamu berdua.
  • Ummi harap kakak imaan akan sayangkan ummi ayah dan adik inas sampai bila-bila.
  • Melihat kamu berdua bermain ketawa bersama adalah momen terindah untuk ummi dan ayah.
  • Kelembutan (inas) dengan suara yang susah didengari walau diagah macam mana sekalipun hanya berjaya berbunyi apabila bermain dengan kakak imaan.
  • Setiap hari ummi berdoa supaya Allah kurniakan kamu kesihatan yang baik, kecerdasan minda, kemuliaan hati, keyakinan yang tinggi, keimanan yang tiada tolok bandingnya serta paling penting memegang aqidah Islam selagi hayat dikandung badan serta sayangkan ummi dan ayah dunia akhirat walaupun setiap hari kamu berdua akan makin membesar.
Nota : Comelnya kamu Imaan Maryam, tatkala ummi sedang berdoa, kamu akan duduk di atas pangkuan ummi sambil turut menadah tangan dan ketika nama kamu disebut, kamu akan ketawa. Kakak dan adik anugerah dan tanggungjawab sangat besar yang Allah kurniakan pada ummi dan ayah.

Comments

Popular posts from this blog

24 - TINDAKAN PERTAMA DAPAT KUNCI RUMAH BARU

Bismillahirahmanirrahim   Assalamualaikum.

 Ini apa yang kami buat selepas terima kunci rumah. Masuk rumah baca bismillah. Bagi salam. Lebih baik laungkan azan di setiap penjuru rumah. Kira berapa plug point yang dibekalkan pemaju. Biasanya memang limited. Dan kita kena kira berapa banyak lagi yang perlu kita tambah.Selepas tu, kami pergi Syarikat Air untuk pasangkan meter air. Masa pergi Syarikat Air,dokumen kena bawa seperti salinan kad pengenalan, salinan SNP. Macam kami, pemaju dah siap fotostatkan page mana berkaitan dan borang F serta duit pendaftaran yang secukupnya. Di Melaka kos pemasangan dan deposit cagaran air berjumlah RM110.00.Bila air dah ada, pastikan tangki telah dipenuhi air dan periksa keadaan rumah kot2 kalau ada defect. Kalau ada sila isi borang yang pemaju sediakan dan buat laporan segera. Lepas pemaju perbaiki defect yang ada baru boleh buat renovatioan, otherwise diorang takkan layan sebab nanti diorang claim defect berlaku atas kecuaian kontraktor ubahsuai yang…

169 - PENGALAMAN BERSALIN ANAK KETIGA

Bismillahirahmanirrahim