Skip to main content

81 - TAMAN MINI - FASA 1

Bismillahirahmanirrahim              
Assalamualaikum

  • Kini hobi kami laki bini lebih terarah kepada projek mini menceriakan halaman rumah yang kami yang comel itu.
  • Apabila melintasi rumah orang (baik di kawasan taman perumhan atau rumah kampung), memang perhatian kami tertumpu kepada tumbuh-tumbuhan di halaman orang.
  • Aktviti ini sebahagian terapi untuk kami.
  • Sedikit layout plan yang terfikir pada masa ini.
  • Buat masa ini kami encik suami masih melakukan kerja menceriakan taman secara berperingkat.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/

    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
  • Masih mencari idea. Dan masih merangka pelan pelaksanaan.
  • Ini sebahagian anak pokok yang belum terfikir mana mahu lokasi yang sesuai. Kalau dah tak tau nak letak mana kenapa perlu ada pokok-pokok kecil ini kan?? Keterujaan encik suami la ni. Gigih pergi cari pokok dan beli pasu. Rajin meninjau pasar tani setiap kali balik ke kampung, kalau ada pokok berkenan di hati.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/


  • Itu sahaja perkembangan setakat ini.
  • Abaikan Imaan yang mengamuk marahkan ayahnya mengambil alat menyiram pokok yang sedang dimainnya.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/

Comments

  1. hehe....gigih menceriakan taman gitu kan....mesti best santai-santai kat taman ni bila dah siap...siap ada pelan tu...mmg terbaekkk from akk lah!! :))

    ReplyDelete
  2. oh ya, pokok mesta tu apa kak?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

169 - PENGALAMAN BERSALIN ANAK KETIGA

Bismillahirahmanirrahim

24 - TINDAKAN PERTAMA DAPAT KUNCI RUMAH BARU

Bismillahirahmanirrahim   Assalamualaikum.

 Ini apa yang kami buat selepas terima kunci rumah. Masuk rumah baca bismillah. Bagi salam. Lebih baik laungkan azan di setiap penjuru rumah. Kira berapa plug point yang dibekalkan pemaju. Biasanya memang limited. Dan kita kena kira berapa banyak lagi yang perlu kita tambah.Selepas tu, kami pergi Syarikat Air untuk pasangkan meter air. Masa pergi Syarikat Air,dokumen kena bawa seperti salinan kad pengenalan, salinan SNP. Macam kami, pemaju dah siap fotostatkan page mana berkaitan dan borang F serta duit pendaftaran yang secukupnya. Di Melaka kos pemasangan dan deposit cagaran air berjumlah RM110.00.Bila air dah ada, pastikan tangki telah dipenuhi air dan periksa keadaan rumah kot2 kalau ada defect. Kalau ada sila isi borang yang pemaju sediakan dan buat laporan segera. Lepas pemaju perbaiki defect yang ada baru boleh buat renovatioan, otherwise diorang takkan layan sebab nanti diorang claim defect berlaku atas kecuaian kontraktor ubahsuai yang…