Skip to main content

89 - GBSB SHARODZ SELEPAS 15 TAHUN

Bismillahirahmanirrahim                     
Assalamualaikum
http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/


  • Semalam 7 Jun 2014, kami berkumpul. Hanya 9 keluarga. 2 keluarga tarik diri pada saat akhir atas masalah lain. Dan yang lain memang dari awal tidak boleh beri komitmen.
  • Discussion untuk buat gathering cuma dalam group whatsapp.
  • 9 daripada kami :
  1. Saya
  2. Puan Noorfaizah 
  3. Puan Rabiah
  4. Puan Zaidah 
  5. Puan Zurah
  6. Puan Siti Nadia 
  7. Puan Rohana
  8. Puan Nurfadillah
  9. Puan Fathiah
  • Ini perjumpaan semula selepas 15 tahun. Kami memilih tarikh ini sempena cuti sekolah kerana ini masa yang sesuai masing-masing berkumpul disebabkan ada yang menetap di luar Melaka.
  • Heboh gamat dengan perangai anak-anak dan mak-mak. Ayah-ayah di luar membakar ayam dan hotdog. Mak-mak di dalam susun makanan. Kami membuat potluck untuk jimat masa dari memasak.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
  • Oh ya, terima kasih kepada penaja lokasi Puan Nadia dan Encik Husry. Walaupun Husry unable to join us due to other commitment tapi kami enjoy. Auni Khadijah anak mereka punyalah petah bercakap. Cuma Aisyah yang tak mahu berenggang dengan si ibu. Kasihan Nadia ke hulu ke hilir terpaksa dukung Aisyah.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
  • Antara menu yang ada:
    • Spageti by Ana
    • Ayam marinate dan hotdog by Zaidah dan Zurah
    • Sate by Aby dan Meera
    • Nasi impit dan puding coklat by Faiez
    • Puding roti dan jeruk by Zaidah
    • Daging jawa, kuih muih by Nadia
    • Ice cream by Fathiah
    • Fruits by Apple
    • Kek Secret Recipe dan coleslaw by us
      http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/

      http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
  • Menu semua sedap dan awesome.
  • Majlis bermula pukul 11 lebih pagi. Anak-anak mula-mula masing-masing behave well. Lepas tu gamat dengan bermacam karenah.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
  • Lepas bagi anak-anak makan, turn ayah-ayah makan. Sebelum ayah-ayah ambil alih tugas, mak-mak pulak makan kat ruang dapur.
  • Mak-mak nak bergosip pun tak senang. Hahaha.
  • Belum lagi sesi uji cuba tudung dari Kelantan.
  • Sesi bual bicara pelaburan emas pun tak sempat ke udara.
  • Awal majlis Fathiah sempat join sekejap. Sangat appreciate walaupun sekejap. Terima kasih sudi drop by dan hantar fridge magnet (Terima kasih Tini) dan coklat dari UK. Dan aiskrim untuk anak-anak. Tak banyak gambar sempat diambil sebenarnya.
  • Makanan banyak berlebihan. Ketua kendarat aka Faiez yang tolong membungkus assisted by Zurah dan Apple. 
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
  • Bukan senang nak berkumpul. Kami harap untuk next gathering Puan Ameerah, Puan Adilah, Puan Azlina, Ustazah Fauziahwati, Puan Hartini, Puan Shazlina, Ustazah Salha dan Cikgu Zuriawaty dapat bersama-sama meriahkan majlis.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/

Comments

Popular posts from this blog

169 - PENGALAMAN BERSALIN ANAK KETIGA

Bismillahirahmanirrahim

24 - TINDAKAN PERTAMA DAPAT KUNCI RUMAH BARU

Bismillahirahmanirrahim   Assalamualaikum.

 Ini apa yang kami buat selepas terima kunci rumah. Masuk rumah baca bismillah. Bagi salam. Lebih baik laungkan azan di setiap penjuru rumah. Kira berapa plug point yang dibekalkan pemaju. Biasanya memang limited. Dan kita kena kira berapa banyak lagi yang perlu kita tambah.Selepas tu, kami pergi Syarikat Air untuk pasangkan meter air. Masa pergi Syarikat Air,dokumen kena bawa seperti salinan kad pengenalan, salinan SNP. Macam kami, pemaju dah siap fotostatkan page mana berkaitan dan borang F serta duit pendaftaran yang secukupnya. Di Melaka kos pemasangan dan deposit cagaran air berjumlah RM110.00.Bila air dah ada, pastikan tangki telah dipenuhi air dan periksa keadaan rumah kot2 kalau ada defect. Kalau ada sila isi borang yang pemaju sediakan dan buat laporan segera. Lepas pemaju perbaiki defect yang ada baru boleh buat renovatioan, otherwise diorang takkan layan sebab nanti diorang claim defect berlaku atas kecuaian kontraktor ubahsuai yang…