Skip to main content

95 - RAMADHAN KALI INI

Bismillahirahmanirrahim                   
Assalamualaikum

  • Di kala bersendirian.
  • Pada waktu di kelililingi keluarga dan rakan.
  • Ketika ada sahabat menyapa khabar.
  • Ada rasa pilu di sudut hati.
  • Ada rasa sayu di dalam jiwa. 
  • Pelbagai rasa yang kurang enak mengetuk pintu hati.
  • Rasa yang sangat berbaur bergayut di tangkai hati.
  • Ia tak mudah dan sangat sukar untuk dilalui.
  • Air mata mudah sangat mengalir di pipi. 
  • Ya Allah, rindunya kami pada Inas Sarah Affendi

  • Wahai Tuhan Sekalian Alam...
  • Kuatkanlah jiwa yang lemah.
  • Teguhkanlah perasaan yang semakin goyah.
  • Tiupkanlah pedoman kepada semangat yang mahu terbang.
  • Berkat Ramadhan 1435H.
  • Semoga bersih hati nurani.
  • Untuk terima hakikat kehidupan.
  • Ya Allah, sampaikan rasa rindu yang membuak-buak ini.  
  • Rahmati dan berkati anak kecil kami. 

Comments

Popular posts from this blog

169 - PENGALAMAN BERSALIN ANAK KETIGA

Bismillahirahmanirrahim

24 - TINDAKAN PERTAMA DAPAT KUNCI RUMAH BARU

Bismillahirahmanirrahim   Assalamualaikum.

 Ini apa yang kami buat selepas terima kunci rumah. Masuk rumah baca bismillah. Bagi salam. Lebih baik laungkan azan di setiap penjuru rumah. Kira berapa plug point yang dibekalkan pemaju. Biasanya memang limited. Dan kita kena kira berapa banyak lagi yang perlu kita tambah.Selepas tu, kami pergi Syarikat Air untuk pasangkan meter air. Masa pergi Syarikat Air,dokumen kena bawa seperti salinan kad pengenalan, salinan SNP. Macam kami, pemaju dah siap fotostatkan page mana berkaitan dan borang F serta duit pendaftaran yang secukupnya. Di Melaka kos pemasangan dan deposit cagaran air berjumlah RM110.00.Bila air dah ada, pastikan tangki telah dipenuhi air dan periksa keadaan rumah kot2 kalau ada defect. Kalau ada sila isi borang yang pemaju sediakan dan buat laporan segera. Lepas pemaju perbaiki defect yang ada baru boleh buat renovatioan, otherwise diorang takkan layan sebab nanti diorang claim defect berlaku atas kecuaian kontraktor ubahsuai yang…

29 - UBAHSUAI RUMAH - PEMILIHAN LAMPU

Bismillahirahmanirrahim  Assalamualaikum.

Untuk sistem pencahayaan di dalam rumah, kami memilih lampu downlight LED. Kesemua lampu ini kami beli di kedai lampu eShine di Semabok, Melaka.Kenapa eShine ? Pertama - ini kedai yang menawarkan khidmat PR yang bagus. Nova lighting pun bagus tapi harga tak bagus untuk bajet kami hihi. New Style Lighting Semabok - belum tanya harga, PR dah teruk. Nak paksa beli baru boleh bagi quotation. Kedua - kontraktor ni memang selalu deal dengan kontraktor yang buat wiring rumah kami, so after sale service memang confirm dan senang sebab mereka juga kawan kepada penaja lampu pagar kami.Di bahagian ruang tamu cuma ada lampu downlight dan lampu dinding. Manakala, di ruang tengah, kami cuma pasang lampu gantung dan downlight. Di bahagian belakang rumah, kami cuma pasang 2 unit lampu kalimantang pada awning.Sementara itu, di tepi rumah kami pasang 2 unit lampu spotlight.
Di pintu pagar, lampu ini ditaja oleh rakan baik. Terima kasih Pn Chua! Di bahagian depan…