Skip to main content

99 - KOTAK CADAR (KOTAK LAGI)

Bismillahirahmanirrahim 
Assalamualaikum

  • Ya kotak lagi.
  • Bukan obsesi kepada kotak tapi suka kepada penjimatan.
  • Kos terlibat untuk satu kotak : Kotak (tiada caj) + pembalut (RM2.60) = RM2.60.
  • Membalut kotak kerja mudah yang agak leceh. Heh. Tapi saya suka.
  • Saya minta encik suami bawa balik kotak untuk saya isi cadar. 
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
  • Saya menggunakan sahaja pembalut sedia ada di rumah. Ada dua lagi kotak belum berbalut. Sebab tiada lagi stok pembalut di rumah.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
  • Lalu saya isi dua set cadar.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
  • Saya fikir saya perlu ubah cara lipatan. Kenapa hanya muat dua bukan tiga atau empat? Hmm... maka ada beberapa cadar yang belum berumah buat masa ini.
  • Dan masukkan sekali gambar model ini. Satu-satunya model yang ada (setakat ini).
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/

Comments

  1. jimat kan... yang penting kemas tersusun barang terlindung.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..
      Otai datang menjenguk. Terima kasih datang.

      Delete
  2. kegigihan membalut dan berjimat terserlah!! =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

180 - PENGALAMAN: BILA ADA ULSER DALAM MULUT SOFEA

Bismillahirrahmanirrahim

Baru-baru ni(Jumaat lepas) badan Sofea dedar-dedar.. Hari Sabtu pun sama. Bila malam badan jadi panas dan suhu meningkat ke 38++͎͒Hari Ahad kami bawa ke klinik sebab beberapa kali air liur meleleh. Hari Ahad memang banyak klinik tutup maka kami tiada pilihan selain bawa ke satu klinik di Semabok. Saya minta doktor periksa tekak sebab experience kakaknya selalu kalau demam ada tonsil di tekak. Dan kata doktor tekaknya merah sedikit. Doktor bagi ubat antibiotik.Hari Isnin saya notice ada bintik merah di dagu. Suhu badan 37 - 38 macam tu. Malam tu pulak meragam tengah malam. Tak mahu tidur atas katil. Saya perlu berdiri dan dukung bagi dia tidur. Bila saya duduk dia boleh sedar nak menangis. Dengan ayahnya pun tak mahu.Sampai 2-3 pagi tidur tak nyenyak. Minum susu pun tak mahu. Akhirnya pukul 4.00 pagi, mak saya bawa masuk tidur dalam buaian baru lena tidur.Hari Selasa saya terpaksa EL. Kami bawa ke klinik pakar kanak-kanak. On the way ke klinik saya perasan ada u…

24 - TINDAKAN PERTAMA DAPAT KUNCI RUMAH BARU

Bismillahirahmanirrahim   Assalamualaikum.

 Ini apa yang kami buat selepas terima kunci rumah. Masuk rumah baca bismillah. Bagi salam. Lebih baik laungkan azan di setiap penjuru rumah. Kira berapa plug point yang dibekalkan pemaju. Biasanya memang limited. Dan kita kena kira berapa banyak lagi yang perlu kita tambah.Selepas tu, kami pergi Syarikat Air untuk pasangkan meter air. Masa pergi Syarikat Air,dokumen kena bawa seperti salinan kad pengenalan, salinan SNP. Macam kami, pemaju dah siap fotostatkan page mana berkaitan dan borang F serta duit pendaftaran yang secukupnya. Di Melaka kos pemasangan dan deposit cagaran air berjumlah RM110.00.Bila air dah ada, pastikan tangki telah dipenuhi air dan periksa keadaan rumah kot2 kalau ada defect. Kalau ada sila isi borang yang pemaju sediakan dan buat laporan segera. Lepas pemaju perbaiki defect yang ada baru boleh buat renovatioan, otherwise diorang takkan layan sebab nanti diorang claim defect berlaku atas kecuaian kontraktor ubahsuai yang…