Skip to main content

115 - SUSUN ATUR BAJU ANAK

Bismillahirahmanirrahim                   
Assalamualaikum

  • Ni saje nak kongsi cara penyimpanan baju anak.
  • Baju yang dah tak digunakan buat masa ni. 
  • Sebahagian baju lama Imaan Maryam yang tak sempat dipakai Inas Sarah. Juga sebahagian baju-baju yang dihadiahkan semasa kelahiran Inas juga tak sempat dipakai sebab saiz agak besar.
  • Baju anak-anak memang saya lipat begini.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com
    Satu
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com
    Dua
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com
    Tiga
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com
    Akhirnya
  • Dan lagi..
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com
    Baju terakhir
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com
  • Hmm...
  • Baju-baju yang dilipat ni saya susun secara mengiring di dalam laci penyimpanan supaya senang diambil. Dulu saya susun dengan baringkan baju-baju dan dihempap dengan baju yang lain. Tapi nanti selalu capai baju yang di atas dan baju-baju paling bawah selalu tak terpakai. Selain itu, nanti nak kena angkat dan susun balik. So far ini kaedah yang saya suka gunakan.
  • Ini susun atur dalam laci.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com
  • Dan sebahagian yang lain saya simpan dalam bakul ini.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com
    Kaedah yang sama bagi baju
  • Penyimpanan cloth diaper dalam 2 storage box..
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/


    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
  • Si kakak yang main keseorangan. Mainan dijadikan 'baby' atau 'adik'.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com
  • Rindunya pada si comel ini. Anak itu rezeki. Anak adalah rahmat daripada Allah juga ujian yang besar.. ':(
  • http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
    Permata hati ayah ummi
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com
    Baju akhir Inas
    Dah tujuh bulan kamu pergi sayang.. Semoga baik-baik 'di sana'. AlFatihah..

Comments

Popular posts from this blog

24 - TINDAKAN PERTAMA DAPAT KUNCI RUMAH BARU

Bismillahirahmanirrahim   Assalamualaikum.

 Ini apa yang kami buat selepas terima kunci rumah. Masuk rumah baca bismillah. Bagi salam. Lebih baik laungkan azan di setiap penjuru rumah. Kira berapa plug point yang dibekalkan pemaju. Biasanya memang limited. Dan kita kena kira berapa banyak lagi yang perlu kita tambah.Selepas tu, kami pergi Syarikat Air untuk pasangkan meter air. Masa pergi Syarikat Air,dokumen kena bawa seperti salinan kad pengenalan, salinan SNP. Macam kami, pemaju dah siap fotostatkan page mana berkaitan dan borang F serta duit pendaftaran yang secukupnya. Di Melaka kos pemasangan dan deposit cagaran air berjumlah RM110.00.Bila air dah ada, pastikan tangki telah dipenuhi air dan periksa keadaan rumah kot2 kalau ada defect. Kalau ada sila isi borang yang pemaju sediakan dan buat laporan segera. Lepas pemaju perbaiki defect yang ada baru boleh buat renovatioan, otherwise diorang takkan layan sebab nanti diorang claim defect berlaku atas kecuaian kontraktor ubahsuai yang…

169 - PENGALAMAN BERSALIN ANAK KETIGA

Bismillahirahmanirrahim