Skip to main content

148 - BISKUT RAYA IMAAN MARYAM

Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum

  • First time buat biskut raya dengan Imaan. Selama ni biskut raya beli dan MIL bagi hehe. Pemalas sangat nak buat.
  • Time preggy ni plak ada kerajinan mengadun. Resepi google je.
  • Ni saya buat coklat chip dengan Imaan. Sebelum tu buat cornflake madu. Imaan la tolong masukkan cornflake dalam paper cup. Tapi tak terfikir nak snap picture.
  • Sebab masa ni teringat buatlah satu entri sebelum berakhir Ramadhan 1436H. Semoga diberi peluang untuk bertemu Ramadhan tahun berikutnya.
  • Ini kali ketiga saya buat adunan ni. Adunan pertama untuk diri sendiri, 2nd time untuk mak dan yang ni untuk MIL.
  • Bila saya puji pandai Imaan ikut saiz yang saya buat, dia cakap Imaan good dan dah besar. Ye how time flies. Ada orang tak nak anak cepat besar suka tengok keletah anak. Saya pun tapi saya mahu anak cepat sampai umur 5 tahun sebab antibodi kanak-kanak seusia itu biasanya telah kuat. Pengalaman bersama Inas... Hmm.
  • 2 3  gambar yang diambil.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
  • Dan bawah ni gambar yang Imaan capture sendiri.
    http://ourlittleaffendijr.blogspot.com/
  • Ini entri nak cerita pasal Imaan bukan pasal biskut. Tak perlu nak tunjuk hasil akhir tangan. Sebabnya memang tak teringat pun nak snap picture selepas biskut siap.
  • Akhir kalam, Selamat Hari Raya daripada Imaan Maryam Affendi.

Comments

Popular posts from this blog

169 - PENGALAMAN BERSALIN ANAK KETIGA

Bismillahirahmanirrahim

24 - TINDAKAN PERTAMA DAPAT KUNCI RUMAH BARU

Bismillahirahmanirrahim   Assalamualaikum.

 Ini apa yang kami buat selepas terima kunci rumah. Masuk rumah baca bismillah. Bagi salam. Lebih baik laungkan azan di setiap penjuru rumah. Kira berapa plug point yang dibekalkan pemaju. Biasanya memang limited. Dan kita kena kira berapa banyak lagi yang perlu kita tambah.Selepas tu, kami pergi Syarikat Air untuk pasangkan meter air. Masa pergi Syarikat Air,dokumen kena bawa seperti salinan kad pengenalan, salinan SNP. Macam kami, pemaju dah siap fotostatkan page mana berkaitan dan borang F serta duit pendaftaran yang secukupnya. Di Melaka kos pemasangan dan deposit cagaran air berjumlah RM110.00.Bila air dah ada, pastikan tangki telah dipenuhi air dan periksa keadaan rumah kot2 kalau ada defect. Kalau ada sila isi borang yang pemaju sediakan dan buat laporan segera. Lepas pemaju perbaiki defect yang ada baru boleh buat renovatioan, otherwise diorang takkan layan sebab nanti diorang claim defect berlaku atas kecuaian kontraktor ubahsuai yang…